Wat is sociale anciënniteit?

W

Laten we hopen dat we er nooit gebruik van hoeven te maken, het ziekteverlof. Het bezoldigd ziekteverlof waarop je, als vastbenoemd personeelslid, recht hebt wordt bepaald door het aantal dagen sociale anciënniteit die je op de vooravond van je ziekte hebt verworven. Voor elke 12 maanden sociale anciënniteit heb je recht op 30 dagen bezoldigd ziekteverlof.

Welke diensten komen in aanmerking bij het bepalen van de hoeveelheid sociale anciënniteit?

Als we zeggen dat het simpelweg alle diensten zijn die je in het onderwijs hebt gepresteerd komen we behoorlijk dicht in de buurt.

Hoewel er pas echt sprake is van sociale anciënniteit op het ogenblik dat je vastbenoemd bent tellen je diensten als tijdelijk personeelslid mee voor het bepalen van de sociale anciënniteit. Wanneer het gaat om tijdelijke diensten van bepaalde duur, dan wordt de periode zelfs verhoogd met 20%. Werkte je bv. van 1 september 2021 tot 31 december 202, dan verzamelde je geen 122 dagen maar 146 dagen (4 maanden en 26 dagen) sociale anciënniteit.

Ook je anciënniteit die je hebt opgebouwd in andere openbare diensten komt veelal in aanmerking. Opgelet, nuttige ervaring buiten de openbare sector, die mogelijks in aanmerking wordt genomen voor je geldelijke anciënniteit TELT NIET mee voor het bepalen van de sociale anciënniteit!

Niet alleen periodes waarin je hebt gewerkt tellen mee voor de berekening van je sociale anciënniteit ook bepaalde periodes waarin je niet hebt gewerkt. Het verlof voor verminderde prestaties is een verlof die volledig meetelt voor de opbouw van je sociale anciënniteit. De afwezigheid voor verminder prestaties telt dan weer niet mee.

https://data-onderwijs.vlaanderen.be/edulex/document.aspx?docid=13927#2-1-3

Commentaar toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste berichten