Cursussen

C

Niet elke vorm van leerstof leent er zich toe om er een instructiefilmpje van te maken. Daarom schrijf ik af en toe nog korte stukken cursussen, die ik graag met jullie wil delen.

Cursus versiebeheer met Git (Augustus 2021)

Git is het meest gebruikte programma om aan gedistribueerd versiebeheer te doen. In deze cursus leg ik je uit wat gedistribueerd versiebeheer is, ik leer je de concepten en je gaat op een praktische manier aan de slag met Git en GitHub.

Cursus beeldbewerking met Pixlr X (Juli 2021)

Pixlr X is de opvolger van Pixlr Express (zie hieronder);  een gratis online tool waarmee je afbeeldingen kunt bewerken.  De mogelijkheden zijn spectaculair toegenomen in vergelijking met de voorganger. In deze cursus probeer ik de uitgebreide mogelijkheden op een zo eenvoudige mogelijke manier uit leggen.

Cursus eenvoudig grafisch ontwerp met Canva

Canva is een gratis online tool waarmee je in 1-2-3 mooie grafische ontwerpen kan maken zonder enige voorkennis. In deze cursus mag ik je wegwijs in dit online platform.

Cursus Canva

Cursus fotografie

Fotografie is zeker niet mijn grote specialiteit. Deze cursus kwam tot stand met heel veel zoeken, uitproberen, lezen, nog meer uitproberen. De cursus is voorzien van verschillende creatieve oefeningen.

Cursus fotografie

Cursus eenvoudige beeldbewerking met Pixlr Express

Pixlr Express is een gratis online tool waarmee je afbeeldingen kunt bewerken.  In deze cursus die ik met opzet zeer eenvoudig heb gehouden leer je de basishandelingen van dit pakket. Er is geen update van deze cursus gepland.

Cursus Pixlr Express

Cursus VirtualBox

VirtualBox is een virtualisatie programma net zoals VMWare of HyperV. Het is gemaakt door Oracle en kan volledig gratis gebruikt worden op Apple, Linux en Windows. De ideale tool om in een klassituatie zaken uit te testen.  In deze korte cursus leg ik je uit hoe je het programma kan downloaden, installeren en instellen. De cursus is laatste aangepast in januari 2018, er is geen update van de cursus gepland.

Cursus VirtualBox

Cursus IPCoP

IPCoP is open-source, gratis software waarmee je een (oude) computer met minstens twee netwerkkaarten kan omtoveren tot een veelzijdige router. In deze cursus leer ik je hoe je de installatie van IPCoP tot een goed einde brengt en hoe je IPCoP configureert als Internet router. Deze cursus is geschreven in januari 2015, er is voorlopig geen update gepland.

Cursus IPCoP downloaden

Cursus VPN met IPCoP

Een van de vele functies die IPCoP aan boord heeft is de mogelijkheid om te fungeren als VPN server. In deze cursus leg ik je uit hoe je een “Site to site” VPN verbinding realiseert tussen twee IPCoP routers en hoe je een “Client to site” verbinding maakt tussen een gewone Windows 7/8 computer en een IPCoP router. De gebruikte protocollen zijn IPSeC en OpenVPN.  Deze cursus is geschreven in februari 2015, er is voorlopig geen update gepland.

Cursus VPN in IPCoP downloaden

Cursus randapparaten

In deze cursus krijg je een woordje uitleg over de meest courante randapparaten. Het doel van deze cursus is dat jet met verstand van zaken randapparaten kan aankopen, dat je de apparaten kan aansluiten en in werking stellen, de juiste terminologie kan gebruiken in een gesprek met vb. een verkoper / technieker. Deze cursus is geschreven in april 2015, er is geen update gepland. Wel is er voorzien om tegen september 2015 een bundeltje te maken met oefeningen rond deze materie.

Cursus introductie Computerhardware downloaden

 Presentatie “Facebook in 2016”

Facebook is het grootste en best ingeburgerde sociaal netwerk.  Toch is er nog veel vraag naar “lezingen” over dit onderwerp. De mogelijkheden, de terminologie en zeker de mogelijkheden op vlak van privacy instellingen komen aan bod. Deze presentatie gebruik ik vaak als naslagwerk voor het publiek en als “niet bindende rode draad” doorheen de lezing.

Presentatie Facebook in 2016 downloaden

Commentaar toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste berichten