Kan ik kandideren voor een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur?

K

Wie het recht op TADD (een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur) verwerft krijgt voorrang op andere tijdelijke medewerkers bij het verdelen van de opdrachten. Het is echter geen absoluut recht op tewerkstelling: wanneer er binnen de reikwijdte van het recht op TADD geen aanstelling mogelijk is bijvoorbeeld. Het recht is bovendien niet onbegrensd, lees meer daarover in mijn blogpost over de draadwijdte van de tijdelijke aanstelling doorlopende duur.

A: voldoende dienstanciënniteit

Om recht te hebben op TADD moet je voldoen aan een aantal voorwaarden waarvan voldoende dienstanciënniteit wellicht de belangrijkste is. Je moet minstens 290 dagen dienstanciënniteit hebben verzameld in de scholengemeenschap waar je een TADD wil én in het ambt waarvoor je een TADD wil.

Van die 290 dagen moet je er minstens 200 effectief gepresteerd hebben. Voor de berekening van de effectieve dagen tellen alle dagen (incl. zaterdag en zondag) tussen de eerste en laatste dag van aanstelling behalve de dagen waarop je afwezig was bv. wegens ziekte of staking. Afwezigheid wegens zwangerschapsverlof telt dan weer wel mee als effectieve dagen (tot maximum 70 dagen).

Indien je minder dan dan halftijds werkt, wordt het aantal dagen dienstanciënniteit gedeeld door twee. De nodige anciënniteit moet je verwerven binnen de scholengemeenschap waar je een TADD wil aanvragen.

Opgelet, in veel andere situaties wordt de anciënniteit van tijdelijke personeelsleden vermenigvuldigd met 1,2. dat is echter niet het geval voor het bepalen van de anciënniteit in functie van een TADD-aanstelling.

B: POSITIEVE BEOORDELING

Uiterlijk op 30 juni moet je beschikken over een positieve beoordeling van de eerste evaluator van de instelling waar je de dienstanciënniteit hebt verworven. De mogelijke beoordelingen zijn positief, met werkpunten of negatief. Indien je géén beoordeling krijgt voor 30 juni, wordt dit gelijkgesteld met een positieve beoordeling.

En wat als je in de ene instelling van een scholengemeenschap een positieve beoordeling krijgt en in de andere een negatieve beoordeling?

C: GELDIG KANDIDEREN

Jezelf kandidaat stellen voor TADD kan maar één keer per jaar én dit in de aanloop naar een nieuw schooljaar. Je stelt jezelf kandidaat voor TADD middels een aangetekend schrijven aan je schoolbestuur én dit voor 15 juni om op 1 september als TADD’er aangesteld te worden. De nodige dienstanciënniteit (zie hierboven) moet je uiterlijk op 30 juni verworven hebben. Wanneer je de nodige dienstanciënniteit op 5 september hebt verzameld zal je ten vroegste op 1 september van het volgende jaar een TADD kunnen aanvragen.

https://data-onderwijs.vlaanderen.be/edulex/document/15412

Commentaar toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste berichten