Video downloaden van canvas, vrt … een update (april 2018)

V

Sinds een tijdje zijn heel veel streams van o.a. de VRT met DRM beveiligd. Hoewel er technieken zijn om DRM beveiligde streams te capteren zal ik die niet op mijn website publiceren. Het heeft dus ook geen zin om er in mailtjes of op andere manier naar te vragen. Dank voor jullie begrip.

Het begint een jaarlijkse gewoonte te worden … De openbare omroep organiseert de streamingdiensten op een andere manier, mijn mailbox wordt overspoeld met vragen genre “Help, het lukt niet meer” én dan gaan we opnieuw een blogbericht schrijven over hoe je nu filmpjes kan downloaden van canvas, vrt … De originele blogpost is ondertussen bijna 3 jaar oud daarom is het goed om even alles te hernemen.

Voor alles … ik probeer niemand aan te zetten tot of te ondersteunen in het schenden van auteursrechten of andere illegale zaken. Ik respecteer het werk van televisiemakers én ben bereid al mijn blogberichten omtrent video downloaden van de site te verwijderen als daarom zou gevraagd worden. Dat gebeurde in de afgelopen jaren nooit dus ik geloof dat men er ook geen graten in ziet.  In mijn originele post kan je lezen dat ik de nodige research heb gedaan om mij ervan te vergewissen dat het downloaden van TV-programma’s om die te bekijken in huiselijke kring legaal is.

Het concept is al die jaren identiek gebleven. Video wordt zonder uitzondering in een streaming-formaat aangeboden. Dat is sowieso voor alle partijen positief. Het zorgt ervoor dat als je een film van 3 uur wil bekijken je niet eerst 5 gigabyte aan data moet downloaden voor je kan beginnen kijken. De eerste minuten video worden gedownload en het kijken kan onmiddellijk beginnen. Kijk je enkele naar de eerste minuten van een 3 uur durend programma dan zal 95 % van die film nooit naar je computer gedownload worden.

STAP 1: ZOEK HET MANIFEST-BESTAND

Het manifest-bestand bevat een compleet overzicht van waar al die stukjes video, audio en eventueel ondertitels te vinden zijn. Soms bevat één manifest bestand alle informatie, soms zal het manifest-bestand doorverwijzen naar andere manifest-bestanden (bv. eentje voor video, eentje voor audio en eentje voor ondertitels). Voor het downloaden van een video is het manifest-bestand een onmisbare hulp.

 • Open de website waarop de video te zien is in Chrome. (start de video nog niet!)
 • Druk op de sneltoets F12, je zal zien dat onderaan je scherm (of uiterst rechts) een scherm verschijnt. (zie screenshot).
 • Klik in dit scherm op “Network”.

 • Start de video. Na enkele seconden mag je de video stoppen of pauzeren.
 • Ga op zoek naar het manifest-bestand door te zoeken naar “m3u8” of “mpd” (2). Het bestand noemt meestal “manifest.mpd”, “manifest.m3u8”, “.mpd”, “.m3u8”.
 • Klik met de rechtermuisknop op het manifest-bestand (3) én kies “Copy” => “Copy link address” (4).

STAP 2: DOWNLOAD DE STREAMING AUDIO/VIDEO

 • Download en installeer het programma Youtube-DLG.
  • Het bestand dat je net hebt gedownload is een ZIP bestand. Dubbelklik erop om het te openen. Het bevat slechts één bestand nl. “youtubedlg-0.4.exe”. Dubbelklik hierop om de installatiewizard te starten.
  • Misschien krijg je een waarschuwing met de vraag of je zeker bent dat dit programma op je computer mag geïnstalleerd worden. Klik in dat geval op “Ja”.
  • Kies de taal waarin je het programma wil installeren, English is de meest voor de hand liggende keuze.
  • Klik op “Next”.
  • Aanvaard de voorwaarden “I accept the agreement” en klik op “Next >”
  • Geef aan of je een snelkoppeling op het bureaublad wil. Klik op “Next >”.
  • Klik tenslotte op “Install”.
 • Start het programma Youtube-DLG.
 • Plak (CTRL + V) de net gekopieerde link (zie stap 1) in Youtube-DLG (5).
 • Klik op de knop “Add” (6).
 • Klik rechtsonderaan op het wolkje met het pijltje om de video te downloaden (7).
 • De video komt in MP4-formaat in het gekozen (8) mapje terecht.

STAP 3: VRIJBLIJVEND …

In de voorbije jaren kreeg ik wel eens de vraag “Als wij iets voor jou kunnen doen …”. Dat hoeft helemaal niet, maar als je aandringt … Ben je zelf ook leerkracht? Dan maak jij ook wel eens cursussen, werkblaadjes, extra oefeningen. Deel je kennis net als ik op www.klascement.net.  Of je kan mij een plezier doen door de Cliniclowns een duwtje in de rug geven.

87 opmerkingen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Dag mijnheer Depuydt,
  Hartelijke dank voor deze waardevolle informatie. Net als u gebruik ik graag videofragmenten in mijn uiteenzettingen en vormingen. Maar was niet langer mogelijk voor opnames van de VRT. Dank zij uw heldere blogpost is dat nu opgelost.
  Joan

 • Dit is echt een geschenk uit de hemel. Ikzelf en de kinderen van het vierde leerjaar in Molenbeek die nu zorgeloos filmpjes over de luchtvervuiling in onze stad kunnen bekijken zullen u voor heel lang dankbaar zijn.

  En in ruil zet ik sowieso een aantal stagevoorbereidingen op klascement. 😉

 • Beste,

  Ik heb vandaag geprobeerd een filmpje van ketnet ‘huis vol dieren’ te downloaden volgens de manier zoals je hebt beschreven. Ik vind wel enkel de manifest.m3u8. Wanneer ik deze link kopieer in de you-tube dlg en voer de add functie uit en druk daarna op het wolkje, verschijnt bijna onmiddellijk de melding ‘downloads complete’. Maar uiteindelijk is er niks gedownload, bij de percentage staat 0% en bij de status staat ‘error’.
  onderaan staat er dat de download 4 sec heeft geduurd.
  Kun je me vertellen wat ik verkeerd doe of wat het probleem zou kunnen zijn?
  Alvast bedankt

  • Met het manifest bestand, dat ik onmiddellijk vond gaat het probleemloos. Mail je mij de juiste URL van het filmpje dan zorg ik voor de link naar het manifest-bestand.

 • Wow, dit is een goed ding zeg. Ik heb het kunnen gebruiken voor een viertal (legale) video’s die ik anders met een screencaster had moeten opnemen. Het downloaden zelf is ook zeer snel.
  Het is in firefox en het was niet via youtube en niet met m3u8, maar eens de video start ziet men een paar regeltjes bijkomen en dan is het vrij eenvoudig de juiste eruit te nemen en de url te copy/pasten naar Youtube-DLG.
  Heel erg bedankt.

 • Beste ,

  Bedankt voor jou blog, erg nuttig.
  Ik zit met het volgend probleem, sinds jaren verzamel ik het VTM nieuws door een zelfgeschreven VBS script, deze download automatisch elke dag het VTM nieuws van 13u en 19u. Ik hou dit graag bij als archief. Zo heb ik al van 2012 elke uitzending verzameld.

  Recent (15 mei 2018) heeft VTM deze oude manier veranderd naar een manifest.mpd, maar deze lijkt beveiligd te zijn, spijtig want ik zie niet in waarom het nieuws beveiligd moet zijn.

  Dus downloaden met ffmpeg of youtube-dl werkt niet, bestand wordt niet herkend. De videostream uit het manifest bestand lukt wel maar lijkt wat codering betreft niet te kloppen.

  Heb jij of iemand hier ervaring mee?

  Alvast bedankt

  • Ook beveiligde streams zijn (relatief makkelijk) te capteren. Echter vind ik het een brug te ver om dit op mijn blog te beschrijven. Ik wil niemand aanzetten tot het schenden van auteursrecht of andere illegale zaken.

   • En misschien een kleine tip over de richting waarin we moeten zoeken om die DRM-streams binnen te halen? Want ik zit er nu al enkele maanden naar te zoeken, maar helaas zonder succes (heb er nu ook niet zo veel verstand van hoor, maar toch…) . Het is blijkbaar niet evident wat ik vraag, want op de fora van bijvoorbeeld Youtube-dl, Gemistdownloader, TVDownloader… wordt er ook in alle talen over gezwegen, al begrijp ik niet goed waarom… Op de goeie weg zetten is toch niet “aanzetten tot” ? De initiële vraag komt toch uiteindelijk van de personen die de overtreding begaan?

    • Hey is helemaal niet verboden tv programma’s op te nemen voor eigen gebruik, ook niet degene die beschermd worden door drm systemen. Anders waren videorecorders ook illegaal geweest toen die nog relevant waren. Het enige wat ik weet voor opname drm streams is gebruik maken van screen capture software, de streams zijn vaak gewoon hd (720p) o.i.d. zelfs lager resolutie en zijn dus best op volledige resolutie op te nemen op een full HD scherm of beter.

 • Ontzettend bedankt, uw zeer duidelijke uitleg heeft mijn dag goedgemaakt, nu kan ik op vakantie kijken naar mijn documentaires dit anders binnen enkele dagen niet meer beschikbaar gingen zijn

  • Koen
   De VRT gebruikt sinds een tijdje DRM-streams. Die mogen niet (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

  • Zie de post van Adrian (mei 20, 2018 at 1:04 pm)
   Manifest.mpd verschijnt wanneer de netwerkmonitor al geopend is voordat de reclame begint.
   Voor de eerste aflevering is dit bijvoorbeeld de url: https://vod-drm.medialaancdn.be/2018/09/03/257851988045000/1535975837/dash/drm/castlabs/Manifest.mpd
   Maar het is zoals Adrian al zei, deze manifest bevat DRM-beveiligde streams, dus youtube-dl zal deze niet behandelen.
   Als je die “Manifest.mpd” in de url dan vervangt door bijvoorbeeld “BB.mp4”, “Low.mp4”, “Medium.mp4″… (let op de hoofdletters) krijg je wel iets wat op een stream-url lijkt, alleen kan die zo niet gelezen worden (ik veronderstel omdat er geen certificaten of zo uitgewisseld worden).
   Voor de rest zit ik ook vast. Iemand een kleine tip?

  • Ddm
   Video’s die via een DRM-stream ter beschikking gesteld worden mogen niet(en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

 • Beste

  Ondertussen heb ik de meeste blogs omtrent het downloaden van vrt nu gelezen. Het is de eerste keer dat ik het wil proberen, maar ergens mis ik iets. Youtube-DLG staat intussen op mijn pc. Een .mpd bestand kan ik vinden, zoals hierboven beschreven, maar hierbij krijg ik een error bij Youtube-DLG. De andere voorgestelde bestandsnamen vind ik niet.

  Alvast bedankt!

 • Hallo Meneer Depuydt,
  Heb je ook zoiets voor de radioplayer? Ik zou enkele fragmenten uit het radionieuws willen gebruiken maar kan hier geen manifestbestand van vinden. Kan jij me helpen aub? Bedankt alvast!!

  • Heb je een bepaald audiofragment voor ogen? Url? Sowieso kan je dit makkelijk capteren met Audacity. Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb schrijf ik er een blogpost over.

 • Tot voor kort ging alles goed. Is er weer iets veranderd?
  Voorbeeld de reeks op VRT Een: Rick Stein’s Road to Mexico
  De 2 eerste afleveringen kon ik probleemloos downloaden.
  Vanaf de derde loopt de download na een seconde al vast met een error.

  • Dirk
   De VRT gebruikt sinds een tijdje DRM-streams. Die mogen niet (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

 • Beste,

  Herhaaldelijk recent geprobeerd doch verscheidene uitzendingen op VRT nu hebben wel het mpd file, maar download heeft na enkele seconden warning aan en faalt om de gegevens binnen te halen. Enig idee? Nieuwe manier van bescherming van de VRT van hun content?

  • Wim
   De VRT gebruikt sinds een tijdje DRM-streams. Die mogen (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

  • Pieter
   De VRT gebruikt sinds een tijdje DRM-streams. Die mogen niet (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

  • Peter
   De VRT gebruikt sinds een tijdje DRM-streams. Die mogen (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

 • Dag Meneer Depuydt,

  Ik heb dit zonet geprobeerd en ik krijg het manifest bestand gedownload. Maar als ik de video afspeel heb ik geen geluid? Weet jij hier een oplossing voor? Ik heb zowel Bs player uitgeprobeerd als VLC player.

  Groeten
  Bas

 • Beste Meneer Depuydt, u antwoordt hier verscheidene mensen met “De VRT gebruikt sinds een tijdje DRM-streams. Die mogen (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.”. Kan het zijn dat u bedoelt “Die mogen NIET (en kunnen heel moeilijk) gecapteerd worden.” ? Betekent dit dus einde verhaal voor het downloaden van VRT-video’s ?

  • Beste Jan
   idd, ik bedoelde mogen NIET, bedankt voor de opmerking.
   Als men op de VRT effectief alle video’s met DRM gaat beveiligen betekent dat idd het einde van filmpjes downloaden bij hen. (Toch wat mij betreft).
   Groeten
   Dieter

 • Ik heb echt alles gedaan zoals het er stond, maar kon de afleveringen van L’Amica Geniale (My brilliant friend) niet downloaden. Ligt het aan mij, of heeft de VRT nieuwe maatregelen getroffen?

 • Hallo,

  Eerst en vooral heel erg bedankt voor Uw werk! Bij mij werkt alles prima behalve het geluid.
  Ik gebruik de laatste versie van VLC, is er verder iets dat ik kan doen om gepast geluid te krijgen bij mijn fragmenten?

  • Als u mij een gedownloade video toestuurt via WeTransfer kan ik eens kijken of het geluid er wel in zit. Indien niet dan liep het vast fout bij het samengooien van geluid en beeld (ze worden afzonderlijk gedownload).

 • Dag meneer Depuydt,
  Ik kan volgens boven beschreven methode een vrt stream downloaden, enkel is er geen geluid bij. Heeft dit ook met DRM beveiliging te maken?
  Vriendelijke groet!

  • Als de beelden perfect gedownload worden echter zonder de klank heeft dit niets met DRM te maken. Ofwel werd de klank niet gedownload (onwaarschijnlijk) ofwel werd het videobestand niet samengevoegd met het audiobestand (waarschijnlijker). BEkijkt u het filmpje met VLC?

 • Beste mijnheer Depuydt
  Ik vind geen mpd-bestand maar wel een m3u8-bestand. In de Youtube-DLG krijg ik ook onmiddellijk een ‘download completed’. Dit is de gekopieerde URL: https://ondemand-vrt.akamaized.net/content/vod/vid-2696de63-5061-4818-801d-841a783556e7-CDN_2/vid-2696de63-5061-4818-801d-841a783556e7-CDN_2_drm_f33a9fe0-9374-4914-87ae-ce59fc689e89.ism/.mpd
  Het betreft een reportage van 51 minuten over de milieuproblematiek van de mode-industrie. De reportage is slechts zichtbaar op VRT.nu tot 7 maart 2019. Deze zal gebruikt worden om een inzameling van katoenen t-shirts te duiden tijdens wereldwaterdag van 22 maart.

  Alvast bedankt om mij hierbij te willen helpen.

  Met vriendelijke groet

  Steven Van der Taelen
  GO! Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg

 • Beste,
  ik probeer de eerste halve finale van het songfestival te downloaden vanaf vrt nu doch ik krijg geen manifest bestand te zien. Bent U in de mogelijkheid hier eens naar te kijken ?
  Met dank
  Peter

  • Beste

   een beetje een late reactie van mijn kant, maar als het filmfragment nog online staat, kan u mij dan de link bezorgen? Dan bekijk ik het eens!

   Vriendelijke groeten
   Meneer Depuydt

 • Ik kan vele video’s van de site van Eén, Canvas en vooral VRT.Nu zonder probleem downloaden via de in Nederland vooral bekende toepassing GemistDownloader ( https://www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader ). Ik kan alleen maar concluderen dat de DRM-beveiliging bij de VRT niet zo strak is als die van VTM, want bij die laatste lukt het niet. Een uitzondering voor VTM-Koken, want die video’s zijn rechtstreeks (via plugin) te downloaden. VTM-Nieuws en andere VTM-programma’s lukken helaas tot dusver niet.

  • Mochten jullie toch een methode vinden om gemakkelijk filmpjes van VTM te downloaden, ben ik daar erg in geïnteresseerd. 🙂
   Heb net geprobeerd om een deel te knippen uit een filmpje via het programma Movavi. Het jammere is dat er bij de gratis versie een watermerk verschijnt en je ook nog een ander programma moet downloaden voor het geluid op te nemen. Als het gemakkelijker kan, laat het gerust weten. 🙂

 • werkt dit enkel met Chrome ? ( Ik ben niet zo’n fan van Google en gebruik firefox )
  of het manifest wordt niet meer gebruikt in NETWORK , of met Firefox lukt het waarschijnlijk niet 😉

  ik kijk heel graag de serie De Columbus maar zie nu dat deze maar beschikbaar is tot 18 juli

  • Beste Dinny
   het lukt ook perfect met Firefox hoor. Niet elke stream valt echter te capteren en niet elke stream werkt met dash … Als u mij de juiste url kan geven wil ik het wel eens voor u bekijken. Ik zie echter wel dat uw berichtje al enige tijd oud is, misschien is het voor u niet meer relevant?
   Vriendelijke groeten
   Meneer Depuydt

 • Beste meneer Depuydt
  Hartelijk dank hiervoor! – Omdat wij het beu waren om met prefab-cursusmateriaal te werken van de grote uitgeverijen maken we sinds kort een eigen cursus voor onze leerlingen. Veel leuker (voor ons én de leerlingen). Jouw uitleg om audio- of videobestanden op te slaan komt dan ook als geroepen!
  Dankjewel!
  meneer Hanssens

 • Hallo Mr Depuydt,
  ik heb jouw methode al een paar keer met succes toegepast. Waarvoor dank.
  Nu probeer ik voor mijn ouders (die geen internet hebben) op Canvas de documentaires over De Ronde (De Ronde 100, 101, 102 en 103) te downloaden om daarna op stick te zetten en bij hen op TV te kijken, maar ik vind bij die documentaires ook geen manifest-bestand 🙁
  Kan jij me hierbij soms helpen, bijspringen of assisteren, aub?
  Hierbij de links :
  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-ronde-100/2017/de-ronde-100-s2017/
  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-ronde-101/2018/de-ronde-101/
  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-ronde-102/2019/de-ronde-102/
  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-ronde-103/2020/de-ronde-103/
  Alvast bedankt op voorhand.
  Mvg,
  Dirk

  • Beste Dirk
   wat er schijnbaar veranderd is bij de VRT is dat ze de MPD file nu inladen bij het openen van de webpagina en niet bij het aanklikken van de “play” knop. U moet dus bij het inspecteren even de pagina herladen en dan zal u de MPD file vinden.
   In de hoop u hiermee geholpen te hebben.
   Vriendelijke groeten
   Meneer Depuydt

 • Beste meneer,

  Eerst en vooral proficiat met uw mooie website en hoe u dit allemaal zonder eigenbelang doet. Echt knap!
  Ik vind het eigenlijk lastig om dit te vragen, maar omdat het voor mijn vrouw is (die leerkracht zedenleer is) durf ik het toch.

  Voor haar lessen wil ze graag de aflevering “Afval” downloaden. Ze heeft er een les over en binnenkort is deze niet meer online te bezichtigen.
  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/op-een/1/op-een-s1a3/

  Ik heb uw techniek proberen te doen maar bij mij komt er geen “manifest-file” (“manifest.mpd”, “manifest.m3u8”, “.mpd”, “.m3u8” …) ???
  Alle filters staan uit, dus snap het niet goed. heb al op type geselecteerd (verwacht dan een film formaat) maar ook tevergeefs.
  Ergens moet ik iets fout doen, maar ik geraak er niet uit, ook met verder te googlen vind ik geen oplossing.

  Is het mogelijk om eens mee te kijken wat ik fout doe?

  mvg
  Tom

  • Beste Tom
   in essentie is er weinig veranderd bij de VRT. Filmpjes die mogen gedownload worden, worden nog steeds via de DASH technologie aangeboden. Het “manifest” bestand noemt nu bijna zonder uitzondering “.MPD”. Inderdaad een bestand zonder naam, enkel de extensie. Het inladen gebeurt nu wel vaker bij het openen van de webpagina en niet meer bij het starten van het filmpje. Je moet dus even de pagina herladen eens je aan het “inspecteren” bent.
   Ik heb dat even uitgeprobeerd met de video die u vernoemde en dat lukt zonder problemen.
   In de hoop u hiermee verder geholpen te hebben.
   Vriendelijke groeten
   Meneer Depuydt

 • Ondertussen is het 2020, waarschijnlijk zijn die dingen terug anders. Ik heb alles gevolgd zoals u op uw website schrijft, helaas lukt het niet meer. Een manifest kan ik wel vinden als “manifest.json”. Als ik dan de link ingeef in youtube DLG dan geeft hij een foutmelding. De m3u8 is niet meer te vinden maar wel nog de mpd. helaas is er geen bestandsnaam vooraan de extensie te zien, enkel “.mpd”, daar zijn we ook niets meer mee vrees ik. Het wordt ons nogal moeilijk gemaakt om de series lokaal op te slaan op de harde schijf, je moet bijna een expert zijn om zoiets te kunnen doen.

  • Beste Manuel
   in essentie is er weinig veranderd bij de VRT. Filmpjes die mogen gedownload worden, worden nog steeds via de DASH technologie aangeboden. Het “manifest” bestand noemt nu bijna zonder uitzondering “.MPD”. Inderdaad een bestand zonder naam, enkel de extensie. Het inladen gebeurt nu wel vaker bij het openen van de webpagina en niet meer bij het starten van het filmpje. Je moet dus even de pagina herladen eens je aan het “inspecteren” bent.
   Laat mij gerust even weten wat u wil downloaden, dan help ik u op weg.
   Vriendelijke groeten
   Meneer Depuydt

 • Hi Meneer Depuydt,
  tot voor kort kon ik prima streams downloaden vanop vrt.nu (dash, mpd, of m3u8).
  Ik merk nu ook steeds meer dat sommige (vooral nieuw toegevoegde) streams niet meer werken.
  mijn vraag is: hoe wéét je precies of een filmpje beveiligd is met DRM?
  want als het niet is beveiligd, dan moet ik even verder zoeken. Is het wel beveiligd dan heeft verder zoeken geen zin.

  • Beste
   of een video beveiligd is met DRM kan je vaak zien in de link naar het MPD bestand. Dit bevat vaak de term “DRM” of “NODRM”. Het zijn in praktijk vaak de programma’s die door de VRT werden aangekocht bij externe productiehuizen die met DRM worden beveiligd.
   Vriendelijke groeten
   Meneer Depuydt

 • Beste meneer Depuydt,
  Is er een manier om de ondertiteling die VRT.Nu bij bepaalde programma’s toont te vinden en apart op te slaan?

  • Beste
   ondertitels worden ofwel vast in het beeld verwerkt (en dan heb je ze mee als je de video downloadt) of als afzonderlijk bestand voorzien. In het laatste geval gaat het vaak om een .SRT bestand. Een klassiek .TXT bestand waar naast de ondertitels zelf de tijdsspanne in genoteerd staat.
   Laat gerust even weten waar je ondertitels ziet die je wenst te downloaden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

 • Hallo meneer Depuydt,
  Ik probeer van de VRTnu website 2 afleveringen van de serie “apocalypse” te downloaden maar het programma youtube-dlg geeft telkens een foutmelding niettegenstaande ik het .mpd bestand heb geadd.
  Wat doe ik verkeerd? Alvast bedankt voor je antwoord.
  Gr.
  Tom

 • Het ziet er naar uit dat het niet meer werkt om video van Vrt nu te downloaden.
  Had nochtands graag wat kinder firmpjes gedownload voor mijn zoon en dochter.
  Iemand tips?

  • Het blogbericht uit 2018 strookt idd niet meer met de werkelijkheid van 2022. Voorlopig is er geen update van het artikel gepland.

Laatste berichten