“Opmaak weergeven” in MS Word 2013

&

Opmaak weergevenDeze blogpost is vooral interessant voor leerkrachten die regelmatig Word documenten moeten verbeteren. Als je vb. moet controleren of leerlingen wel degelijk de regelafstand van 1,5 hebben toegepast in een stijl (en niet direct) dan kost je dat heel wat muisklikken.  En dit is maar één voorbeeldje, je kan oneindig veel zaken opsommen die je in een word document niet met zekerheid kan vaststellen “op het zicht”.

Daarom deze handige tip: Klik in het lint op “Start”, groep “Stijlen”, uitbreidingsknopje.  In het venster dat verschijnt (“Stijlen”) heb je helemaal onderaan links, het tweede knopje “Stijlcontrole”. Als je daarop klikt krijg je het venster “Stijlcontrole”, in dat venster heb je helemaal onderaan links het knopje “Opmaak weergeven”.

In dit deelvenster kan je onmiddellijk zien welke opmaak precies is toegepast op de tekst waar je cursor nu staat. Als je onderaan het aankruisvakje aanzet bij “Bron van stijl onderscheiden” wordt er ook mooi een onderscheid gemaakt tussen opmaak kenmerken die in de stijl zitten en die direct toegepast zijn.

1 opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Beste
    Het ‘opmaak weergeven’ venster gebruik ik steeds om de opmaak van stijlen te controleren. Dit deelvenster kan je heel snel openen met de sneltoets ‘SHIFT + F1’. Dat spaart wat extra klikken uit.
    Vriendelijke groeten.
    Ludwig Noreille

door meneer.depuydt

Laatste berichten