Meer dan 24 u. in Excel

M

Wanneer je in Excel rekent met tijden dan wordt er altijd van uit gegaan dat je tijdstippen bedoelt.  Bijgevolg als ik 15:00 u. + 12:00 u. uitreken dan is het resultaat 3:00 u, want 12 u. na 15 u. is het 3 u.  Maar misschien wil ik gewoon weten hoeveel uur ik gewerkt heb als ik eerst 15 u. heb gewerkt en daarna 12 u. ?  Ik wil dan gewoon 27 u. zien. In dat geval moet je de notatie van je cellen aanpassen.

Rechtermuisknop op de cel waar je resultaat staat, kies “celeigenschappen”, kies “Aangepast” en vul in het invoervak onder “Type:” in “[uu]:mm“, de vierkante haakjes maken het verschil. Uiteraard is ook “d uu:mm” mogelijk, dan krijg je te zien hoeveel volle dagen (24 u.) en uren je al hebt gewerkt.

Commentaar toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste berichten