Expression Web 4

E

De filmpjes op deze pagina zijn er ter ondersteuning van mijn lessen “mediawijsheid”.  Door het bekijken van de filmpjes leer je een eenvoudige website maken en die online publiceren.  Het is niet de bedoeling om een web-expert te worden maar om zelf snel iets online te kunnen publiceren. 

Het programma dat we hierbij gebruiken is Expression Web 4 van Microsoft. Het programma is gratis te downloaden op http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=36179

Instructievideo’s:

1. Een website aanmaken en online publiceren (met Expression Web 4)
2. Een eenvoudige webpagina opmaken in Expression Web 4
3. Afbeeldingen gebruiken in Expression Web 4
4. Werken met hyperlinks en bookmarks in Expression Web 4
5. Opsommingen invoegen in Expression Web 4
6. Tabellen invoegen in Expression Web 4
7. Werken met randen en arceringen in Expression Web 4
8. Pagina instellingen

Heb je vragen of opmerkingen over deze filmpjes of het programma Expression Web 4, dan hoor ik graag van je!

 

5 opmerkingen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Dat stukje werd nooit uitgewerkt. Binnenkort verdwijnt het hele “Expression Web” deeltje van de website wegens verouderd.

   • Verdwijning van deze video’s is eigenlijk best wel jammer want Expression Web is en blijft een fijne, veelzijdige en snel te begrijpen programma; uw duidelijke video’s helpen je net over de eerste drempels heen en ze maken je daarbij ook enthousiast om het programma verder te verkennen.
    Jaren geleden heb ik weleens met dit programma gewerkt en nu, net 2022, wilde ik het weer oppakken. Helaas bleek mijn kennis hierover te zijn weggezakt. Uw filmpjes echter maakten dat ‘vergeten kennis’ sneller weer naar boven kwam. Dank u wel voor het plaatsen ervan!

 • Hallo Meneer de Puydt. Ik lees hierboven dat Expression web verouderd is. Wat is het alternatief voor een hobby bouwer?
  Ik heb wel de link van mijn +/_ 20 jaar geleden bij gevoegd maar dat is niet om aan te zien. Het is ook gewoon hobby. Ik ben van beroep akkerbouwer.

  • Beste Pieter
   een goed en gratis alternatief vind ik ook niet meteen. Men is een beetje massaal overgestapt op online mogelijkheden zoals WordPress. Het bouwen van websites is daarmee een pak eenvoudiger geworden.
   Groeten
   Meneer Depuydt

Laatste berichten