DISCLAIMER

D

Hoewel de teksten op deze website met grote zorg werden samengesteld mag u zich in concrete situaties nooit uitsluitend op deze website baseren. De teksten kunnen onvolledig of verouderd zijn. Alle teksten werden door mij, een directeur middelbaar onderwijs, geschreven als nota’s voor mezelf. Ik maakte ze enkel publiek op vraag van collega’s.

Soms zijn er afwijkingen qua wetgeving voor het vrij onderwijs, voor basisonderwijs, voor buitengewoon onderwijs en die zal je hier niet lezen.

Laat u in concrete situaties adviseren door uw personeelsdienst, uw vakbondsafgevaardigde, CLB of uw werkstation.

Heb je specifieke vragen dan mag je ze mij stellen via de comments of via mail (meneer@depuydt.eu), ik probeer alle vragen binnen de week te beantwoorden. Wees niet teleurgesteld als dat antwoord is “ik weet het ook niet” maar in dat geval probeer ik je ook de weg te wijzen naar mensen die het antwoord ongetwijfeld wel kennen.

Ik geef geen advies in tucht-, beroeps- of andere juridische procedures. Enerzijds zou dat weinig collegiaal zijn anderzijds geloof ik dat je in het onderwijs af en toe onpopulaire maatregelen moet nemen. Ik geloof dat mijn collega’s dergelijke maatregelen enkel nemen als het moet voor het algemeen belang en met een hart voor leerlingen en/of personeel.

Laatste berichten