Gedeelde bestanden op MS-Teams “alleen lezen” maken.

MS Teams is een online platform dat tot doel heeft om samen te werken aan een project. Het is onderdeel van Office 365 en kan zowel voor zakelijke toepassingen als onderwijs doeleinden gebruikt worden.

Bij een net aangemaakte MS Teams-site kunnen leerlingen (al dan niet per ongeluk) bestanden, die je met hen hebt gedeeld, wijzigen of verwijderen. Om dit te voorkomen doe je er goed aan het onderdeeltje “bestanden” van de MS Teams-site “alleen lezen” te maken voor de leerlingen.

  • Open de MS Teams-site die je wil aanpassen.
  • Klik op “Bestanden”.
  • Klik op “Openen in SharePoint”. (zie schermafbeelding)

Je krijgt je bestanden nu in een minder gebruiksvriendelijke omgeving te zien.

  • Klik uiterst rechts op het “informatie icoontje” en vervolgens op de link “Toegang beheren”. (zie schermafbeelding)

Je krijgt te zien welke groepen toegang hebben tot de bestanden van je MS Teams-site. De namen zijn niet helemaal zichtbaar, daarvoor zijn ze te lang. Laat je muis over de namen bewegen en er verschijnt een klein dialoogvenstertje waarin je de volledige naam kan zien.

  • Ga op zoek naar de groep waarvan de naam eindigt op “Leden”.
  • Onder deze groep staat een link “Kan bewerken”.  Klik op deze link en kies voor “Wijzigen in alleen weergeven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.